PROGRAM

REFORMÁTUS EGYSÉGNAP - 2019. május 18. - DEBRECEN

2009. május 22-én Debrecenben az egyházalkotmányi egységesüléssel jött létre a Kárpát-medencében az a református egység, amely az elmúlt 10 évben láthatóvá, és érezhetővé vált.

10 éves ünnepsége május 18-án Debrecenben lesz.

SZERETETTEL VÁRUNK TÉGED IS DEBRECENBE!

10 éves a Magyar Református Egyház

2019. május 18-án ünnepeljük a Magyar Református Egység Napját Debrecenben, abból az alkalomból, hogy 10 éve egyesült újra a Magyar Református Egyház a Kárpát-medencében.

A történelmi határokkal közel száz éve szétszabdalt egyháztestek istentiszteleti, tanbeli egységét, egyházi közösséggé szerveződését a ma reformátussága is örökségének tekinti – ez fejeződik ki a határokon átívelő testvérgyülekezeti kapcsolatokban, az évente megtartott egységnapokban, közös szolgálatokban a diakónia és az oktatás terén. Istentiszteletünk középpontjában Isten Igéje áll, amely gyógyító erejével a történelem sebeit orvosolja, a távolságokat lerövidíti, a közösséget a Szentlélek támogatásával megteremti.

Ebből az alkalomból találkozásra hívjuk a Kárpát-medencében, Nyugat-Európában és a tengeren túl élő magyar reformátusokat, hogy ezt a napot együtt ünnepelhessük meg. Az ünnepnap középpontjában a 15 órakor kezdődő úrvacsorás istentisztelet áll, melyet Debrecen főterére hirdetünk meg.

 

Az eseményről bővebben itt olvashatunk:

https://ttre.hu/esemenyek/esemeny/37/10-eve-egyesult-ujra-a-magyar-reformatus-egyhaz

vagy töltse le a mellékelt programfüzetet.

PROGRAM

Hirdetmények

AKTUÁLIS ÉRETTSÉGI INFORMÁCIÓK

Tovább