Őszi versmondó sikerek

Ahogy az előző tanévekben, idén is szép magyaros sikereket értek el diákjaink az őszi versmondó versenyeken.

Stenger Kristóf még tavaly márciusban Az én Pannóniám versenyen bejutott az őszi országos Versünnep Fesztivál döntőjébe. Ezt október 10-én a pesti Vigadóban rendezték meg. Kristóf a középiskolás kategória kiemelt jutalmazottja lett Petri György Hogy jövök ahhoz című verse avatott előadásával. Gratulálunk neki!

Kristóf Petri művéből a nyár folyamán versklippet is készített  a korosztályoktól független V. Nemzeti versmondó versenyre, mivel Tompa Mihály Éppen mint a kakas című verse videófelvételével(https://www.youtube.com/playlist?list=PLX_7vp_oZBeIwQ32Jyxbe3vVMOvE7_Zd5) bekerült a rettentő népes mezőnyben a 128 fős középdöntőbe. Bár nem lett a 25-ös végső döntő résztvevője, érdemes megnéznünk valamennyiünknek a következő linkre kattintva: https://www.youtube.com/watch?v=ByYiwnr_HU8 Köszönjük a befektetett munkát!

A II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár idén is megrendezte hagyományos versmondó versenyét október 23. tiszteletére. Sajnos, a pandémia miatt nem személyesen, hanem videón elkészített felvétellel indulhattak a résztvevők. Büszkék lehetünk Frachner Alexára (https://www.youtube.com/results?search_query=Frachner+Alexa) és Kovács Brúnóra (https://www.youtube.com/watch?v=7MpIAy4g8A8)  a 10. c osztályból, mert remek versmondásukkal méltón képviselték a Lévayt. Sajnos, a viszonylag kevés induló miatt a zsűri végül nem osztott ki helyezéseket, ám a kapott oklevél és jutalomkönyv jelzi a két diák sikerét. Gratulálunk nekik és felkészítőjüknek, Povázsayné Barkó Krisztina tanárnőnek.

Hirdetmények

Szóbeli felvételi vizsga - 6. és 8. évfolyamosok beosztása

Tovább

Szóbeli felvételi vizsga menete, szülői és tanulói kérdőívek

Tovább