Galériák

Őszi magyaros sikereink

2019. szeptember 29-én a Vitézi Rend tartott ünnepi megemlékezést Diósgyőrben, az első világháborús emlékműnél. Immár hagyományosan iskolánk egy-egy tanulója szolgál ilyenkor az alkalomhoz illő verssel.  Idén a 10. a osztály tanulója, Stenger Kristóf szerepelt, aki színvonalas versmondásával méltón képviselte a Lévayt. Köszönet a szolgálatáért.

Tollas Tibor szavalóverseny

2019. október 11-én Kazincbarcikán rendezték meg a versmondó verseny elődöntőjét – két korcsoportban. Iskolánkból Stenger Kristóf vett részt, aki megnyerte a 9-10. évfolyam versenyét. Ezzel bejutott a döntőbe, amelyen azonban, sajnos, a budapesti évfolyamkirándulás miatt nem tudott részt venni. Eredményéhez így is gratulálunk, és reméljük jövőre a döntőben is jól fog szerepelni.

Jedlik Ányos Tudományos Ismeretterjesztő Társaság a Weöres Sándor évforduló kapcsán versmondó és versillusztrációs versenyt hirdetett. Partner iskolaként a miskolci Herman Ottó Gimnázium és a Lévay tanulói vettek részt benyújtott rajzpályázatokkal, illetve 2019. október 17-én szabadon választott Weöres-versekkel. A rajzosok között Kóré Zsolt 3. helyezést ért el, míg a versmondók között a 8. a osztályos Kóré Zsolt első helyezést, a hetedikes Simon Botond 2. helyezést ért el. Büszkék vagyunk rájuk!

Az országos felmenő rendszerű Bolyai János anyanyelvi csapatversenyen iskolánk 2 kategóriában több csapattal is részt vett november folyamán.  A hetedikes Mirtill és a fiúk csapat (Molnár Mirtill, valamint Kónya Máté, Simon Botond és Turjanicza Boldizsár az értékes megyei 7. helyen végzett, a 10. évfolyamos  Pingwinek csapat (Beke Ilona Anna, Fojtán Szabolcs Balázs, Kóródi Luca és Rózsa Tibor Gergely ) a népes kelet-magyarországi mezőnyben  18. lett.

A magyar nyelv napja alkalmából a magyar munkaközösség hagyományosan szépkiejtési versenyt rendez a 7-9. évfolyam érdeklődő diákjai számára. 2019. november 14-én a könyvtárban 20 tanuló mérette meg magát egy kötelező és egy-egy szabadon választott prózai szöveg felolvasásával. A szaktanárokból álló zsűri döntése alapján arany minősítést szerzett a 9. c osztályos Frachner Alexa, ezüst minősítést kapott Szendrei Zsófia a 9. b osztályból, míg Csorba Anna Laura 9. c osztályos tanuló bronz minősítéssel zárt.

Köszönjük az eredményes diákok és felkészítő tanáraik munkáját.

A magyar nyelv napja tiszteletére minden évben igyekszünk megmozgatni a teljes lévays közösség nyelvi fantáziáját. Idén ábécé sorrendben, szótagolva 20 magyar verscímmel találkozhattak az érdeklődők, melyekhez segítségül a szerzők monogramja szolgált. A november 15. péntek 15 órai határidőig beadott 20 helyes megfejtést a magyartanárok jutalmazták – sok-sok ötössel. A nyelvi játék sikertét jelzi a 88 beadott lista. Köszönjük az aktív részvételt.

Galériák

Hirdetmények