Galériák

Elballagtak a tizenkettedikes Lévaysok

Mint minden évben, most is eljött az a nap, amikor a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon tanulói, lakói, tanárai és munkatársai ballagáson búcsúztatták el a végzős diákokat. 


 

Az iskolai ballagás 2019. május 4- én az utolsó osztályfőnöki órával kezdődött, ahol ilyen minőségben utoljára volt együtt tanár és diák. Az óra végeztével, az iskolai harangszó megszólalásával az osztályok végigvonultak a gyönyörűen feldíszített termeken és folyosókon, ahol az alsóbb évfolyamok diákjai álltak sorfalat, tisztelegve ezzel a végzős Lévaysok előtt. A ballagó osztályok búcsút vettek szeretett iskolájuktól, majd a közös fényképezést illetve faültetést követően ballagási dalokat énekelve vonultak át a Kossuth utcai református templomba, ahol istentiszteletre gyűlt össze az ünneplő gyülekezet. Az Igét Hangóné Birtha Melinda lelkipásztor hirdette.

Majd az énekkar szolgálata következett, Kodály Zoltán: Cohors generosa, valamint Jeremiah Clarke: Jertek, áldjuk Istent! című művét adták elő. Az énekkart vezényelte Dr. Farkasné Sajó Márta karnagy, zenetanár. Ezt követően a 11. évfolyam nevében Bordás Dávid 11. A osztályos tanuló búcsúzott a ballagó diákoktól, sok szép, személyes emléket felelevenítve. Pál Veronika ballagó 12. E osztályos diák Mentes Mihály: Az Úr Bennem című versét szavalta. A műsor folytatásaként John Dowland: Búcsú című művét a végzős diákokból álló vegyes kar adta elő. Reményik Sándor: Akarom című versével búcsúztak Rudolf Alexa 12. B osztályos tanuló és Madzin Emília 12. C osztályos tanulók. Végül a 12. évfolyam nevében Kurucz Gergő 12. D osztályos tanuló gondolatai zárták az ünnepi műsort.

A ballagás a szalagtűzéssel és a zászlóátadással folytatódott. A szalagot Kollár Máté (12. E) kötötte fel, miközben Veres Dominika (12. A) iskolánk jelmondatával köszönt el. Ábrám Tibor igazgató ünnepi ballagási beszéde előtt a 70 éve érettségizett diákok képviselőinek Dr. Czenthe Zoltánnak és Dr. Kováts Dánielnek vasdiplomát adott át a Lévay közössége.

A ballagási ünnepséget a jutalomkönyvek és a kitüntetések átadása zárta.

Írta: Barócsi Angéla tanár

Fotó: Petrik Péter, Nehézy László, Tirpák Orsolya és Kovács Anna 

Galériák

Hirdetmények

AKTUÁLIS ÉRETTSÉGI INFORMÁCIÓK

Tovább