Galériák

CodeWeek a Lévayban 2018

A CodeWeek, vagyis az európai programozási hét egy alulról szerveződő kezdeményezés, amelynek célja a programozás és a digitális jártasság szórakoztató és érdekes módon történő bemutatása. Iskolánk ebben az évben is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. Igyekeztünk változatos programokat összeállítani és törekedtünk arra, hogy minél nagyobb legyen a résztvevők száma.

A Gimnáziumba járó összes évfolyam számára kínáltunk programokat. 7-10. évfolyamosok közül Microbit programozással több, mint 200 diák ismerkedhetett meg.

Az iskola körüli szabadtéri pályán kódvadászatot is tartottunk, ahol mobiltelefon segítségével volt lehetőség GPS koordináták alapján QR kódokat vadászni. Minden QR kód egy feladatot rejtett, aminek megoldásával (és kódonként egy-egy csapat selfie készítésével) lehetett megszerezni a következő kód helyét rejtő GPS koordinátát. A 10 állomást rejtő pályát lelkesen és hatékonyan csinálták végig a résztvevők. Ezzel a programmal közel 100 gyereket sikerült megmozgatni.

Egy Work Coffee elnevezésű, kötetlen beszélgetős délutánon is résztvehettek a tanulók, ahol különböző informatikai területről érkező szakemberekkel volt lehetőségük beszélgetni. A rendezvényen jelen volt az Evosoft képviseletében Huszti Beatrix site managger és Pozsár Tamás vezető szoftverfejlesztő, Sárközi Tibor a Novashop Computers tulajdonosa, Adamcsik Dávid aki a Lévay József Gimnázium és Diákotthon Hittantanára és nem mellesleg programozó, valamint a Gimnázium korábbi növendéke Czikó Tivadar, aki jelenleg programozóként folytatja tanulmányait. A rendezvényen 30-nál több diák beszélgetett kötetlenül a meghívott vendégekkel.

A 7.A osztály tanulói részt vehettek egy, a Kódolj az Ősöddel elnevezésű programon is, ahol a gyerekek szüleikkel, nagyszüleikkel együtt, egymással, egymástól tanulva ismerkedhettek a Lego EV3 robotprogramozással. Két délután volt lehetőség együtt „robotozni”, ahol szülők, és diákok - összesen 15-en - vették kezeik alá a robotokat és tanították meg különböző utasítások végrehajtására színekkel és fénnyel irányítva.

A Lego EV3 robottal és a színes feladatokkal a 11. évfolyamos, informatika fakultációra járóknak is lehetőségük volt megismerkedni, ahol a foglalkozáson a robotok „fénysebességgel” száguldoztak.

írta: Szilágyi Benjámin

Galériák

Hirdetmények

Beiratkozás az új tanulók számára

Tovább