City to City konferencia

Október 30 - november 1 között rendezték meg Kraków-ban a 2018-as City to City európai konferenciát. Miskolcot a Tirekifi küldöttsége mellett  intézményi lelkészek, egy teológus hallgató valamint jómagam képviseltük. A konferencia első renden az aktív gyülekezet plántálásban résztvevő szolgálóknak nyújtott platformot, de mi akik fiatalok közt és missziós területeken szolgálunk nagyon sokat profitáltunk a három napból. A fő előadó Tim Keller a New-Yorki Reedemer presbytarian church lelkésze volt, aki négy nagy előadásban beszélt az evangélium mozgósító erejéről.   Az előadások alapvető kérdései a következőek voltak: Hogyan idézhet elő az evangélium megújulást az életemben?
Hogyan lehet megújulás a gyülekezetemben? Hogyan idézhet elő ébredést az evangélium a városomban és társadalmunkban? Hogyan érhető el a poszt-modern ember? 
Nagyon nagy öröm volt, hogy a konferencián a magyarok képviseltették magukat a legnagyobb számban( majdnem 100 fő), valamint hogy az átlag életkor 30 volt. Lévays vallástanárként külön ajándék volt a résztvevők között az elmúlt 25 évben végzett Lévaysokat felfedezni ( lásd. képen) akik vagy gyülekezetekben, szolgálnak lelkészként, vagy egy missziós terepen vezetőként! 
Írta: Kiros Eszter

Hirdetmények

Beiratkozás az új tanulók számára

Tovább