Galériák

Beszámoló a a németországi Melanchthon-Schule és a miskolci Lévay József Református Gimnázium diakóniai együttműködéséről

A harmadik sikeres cserediák projekt zajlott le 2019. szeptember 8-13. között a Lévay Gimnázium partneriskolájával a Hessen tartománybeli Melanchthon Gimnáziummal való együttműködés eredményeként.

 A két iskola célul tűzte ki, hogy adományaikkal és cserediák kapcsolat kiépítésével támogatják egymás szeretetszolgálati tevékenységét. 2019. szeptemberében a Melanchthon Gimnázium a saját diákjai körében hirdetett adománygyűjtést a miskolci Lorántffy Zsuzsanna Kismamaház lakói számára, a német partneriskolába látogató lévays diákok pedig a közeli településen, Neukirchenben végeztek szeretetszolgálatot a “St. Martin Idősek Otthonában”. Feladatuk volt az otthon parkjának takarítása, de nagy örömmel vettek részt az idősekkel való közös délutáni teázáson, beszélgetésen is.

A Lorántffy Zsuzsanna Kismamaház vezetőségének, dolgozóinak együttműködését ezúttal is köszönjük. A német partneriskola adományait, taneszközöket, iskolatáskát, és pénzadományt hamarosan eljuttatjuk a Kismamaház lakóinak.

A projekt megszervezéséért és lebonyolításáért köszönetet mondunk Pap Erika tanárnőnek és Ábrám Tibor igazgató úrnak.

Galériák

Hirdetmények

Humán tárgyak fogadó órája 2023/2024. tanév I. félév

Tovább