Olasz nyelvi verseny döntő

2022. június 13-án került sor az SZTE Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszéke által meghirdetett Olasz nyelvi verseny döntőjére Szegeden.

 

A tanulók színvonalas prezentációk kíséretében számot adtak olasz nyelvi és civilizációs tudásukról. A felhívás az egész országot megmozgatta, összesen harminc intézményből több mint kétszáz fiatal vett részt az egyéni megmérettetésen vagy a csapat projektmunkában.

A SZTE országos olasz versenyén a Lévay csapata megosztott első helyezést ért el. Egy olyan projektet készítettek, melyben különböző típusú feladatokat kellett megoldaniuk. Ennek eredményeként egy 80 diából álló prezentáció jött létre, rövid videókkal, hangfelvételekkel.

A 10 fős csapat tagjai a 10. b illetve a 10. c-be járnak:

Beregi Barnabás

Fónagy Zsuzsa

Gazdik Janka Hanna

Hodosi Lili

Károly Margaréta

Király Gréta

Király Ottó

László István Boldizsár

Lippai Lili

Szilágyi Dorka.

Szilágyi Dorka készítette a médiás tartalmakat.

Ugyanezen a versenyen egyéni kategóriában Beresnyák Réka és Slezák Antónia Panna 11. a osztályos tanulók indultak. A beküldött feladataik alapján arany minősítést kaptak, így részt vehettek a döntő fordulón, ahol 5 perces olasz nyelvű prezentációt kellett előadniuk, továbbá egy komplex írásbeli feladatsort is meg kellett oldaniuk a helyszínen 90 perc alatt.

Slezák Antónia Panna 2. helyezést, Beresnyák Réka 3. helyezést ért el a saját kategóriájukban.

Szeretettel gratulálunk a nagyszerű eredményhez és Lengyel Barbara Virág tanárnő felkészítő munkájához!

 

Hirdetmények

3. szülői értekezlet

Tovább