Galériák

A HOLLAND OGO ALAPÍTVÁNY 25 ÉVES JUBILEUMA

A Tiszáninneni Református Egyházkerület már 1995 őszén tulajdonjogilag visszakapta, majd 1996. július 1-én kapta használatba a Lévay egykori Szinva-parti épületét. Üresen és eléggé lehasznált állapotban. Immár történelmi eseményként emlékezünk erre.

Az 1993-ban újraindult Lévay 420 tanulóval vette birtokba az épületet 1996. szeptemberében. Ao iskola teljes bútorzatát abban az évben két külföldi protestáns szervezeten keresztül kaptuk.

A Stichting Ondersteuning Gereformeerd Onderwijs Oost Europa (OGO) (A Református Iskolák megsegítésére létrejött holland alapítvány) egy kamionnyi iskolabútort küldött és a svájci székhelyű Pro Schule Ost szervezet egy másik kamionnyi használt, de jó minőségű iskolabútort küldött azon s nyáron. Ennek a támogatásnak a pénzbeli és eszmei értéke is rendkívül jelentős volt abban az időben.

Az OGO alapítvány 2019. május 25-26-án ünnepelte fennállásának 25. évfordulójat. A jubileumi eseményekre Magyarországról Ábrám Tibor az RPI és EGYMI Igazgatótanácsának elnöke, a Lévay igazgatója és Dr. Szontagh Pál a Református Pedagógiai Intézet igazgatója kapott meghívást, Erdélyből Bustya János és Papp Béni lelkipásztorok  képviselhették mindazokat az intézményeket, amelyek a 25 év alatt az OGO-tól, akár ar RPI támogatásán keresztül, akár közvetlenül támogatást kaptak.

A  hétfői napon pedig az OGO képviselőivel együtt a jövő együttműködési lehetőségeit keresték. 

Hálásak vagyunk az OGO-nak a támogatásaikért, és nyitottak a testvéri együttműködésre a jövőben is.

 

              Az emlékkonferencia egyik elősdása

 

A Lévay holland testvériskolájának a Van Lodenstein College (Kesteren) igazgatótanácsának elnöke Dick van Meeuven, Ábrám Tibor igazgató társaságában

Galériák

Hirdetmények

Humán tárgyak fogadó órája 2023/2024. tanév I. félév

Tovább