Galériák

Magyar diákok a steinatali Melanchthon Gimnáziumban

2017. június 19-26.

2017. június 19-én egy 12 diákból és két kísérő tanárból álló küldöttség indult útnak a németországi Hessen tartományba, hogy a Lévay Gimnázium partneriskolája, a steinatali Melanchthon Gimnázium diákjaival közösen szeretetszolgálaton vegyen részt. A Treysa városában működő „Hephata Diakóniai Központ” műhelyében két napon keresztül dolgoztak a magyar diákok német cserediákjaikkal közösen. A feladatuk az volt, hogy szakember irányítása mellett fából és kőből padokat, illetve pflaszterkő alapanyagból járdát készítsenek. A munkálatokban részt vettek a diakóniai központ szakmai képzésben részt vevő szakmunkás tanulói és az intézetben lakó gondozottjai is.

A magyar diákoknak két tanítási napon nyílt alkalmuk a testvériskola tanítási óráit látogatniuk. Tanulmányi kirándulásra Marburgba és Kasselbe utazhattak, és részt vettek a német végzős diákok ünnepélyes érettségi bizonyítványátadó ünnepségén, illetve az azt követő bálon is.

A projekt résztvevői köszönetet mondanak Pap Erika tanárnő és Oliver Heun tanár úr áldozatos szervező és programvezető munkájáért.

Galériák

Hirdetmények

Humán tantárgyak fogadó órája

Tovább

Szóbeli felvételi eredmények

Tovább

ADOMÁNYGYŰJTÉSI FELHÍVÁS

Tovább