KÁRPÁT-MEDENCEI REFORMÁTUS OKTATÁSI ALAP ADOMÁNYGYŰJTÉSI FELHÍVÁSA

KÁRPÁT-MEDENCEI REFORMÁTUS OKTATÁSI ALAP ADOMÁNYGYŰJTÉSI FELHÍVÁSA

 

2017-ben 110-nél több református köznevelési intézmény kapcsolódott be a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap adománygyűjtésébe. A tanulók és pedagógusok 17 107 077.-Ft összegű adományt gyűjtöttek, a Magyar Református Egyház 11.000.000.-Ft összeggel egészítette ki az alapot, a Magyar Bibliatársulat pedig mintegy 750 000.-Ft összegben támogatta a biblia programot, revideált újfordítású teljes bibliák eljuttatását a határainkon kívüli református középiskolák 9. évfolyamos tanulóinak.

A Kárpát-medencei Református Oktatási Alap a Generális Konvent elnökségeinek támogatásával 2018-ban is adománygyűjtést hirdet a Kárpát-medence református intézményeiben, amelyhez csatlakozhatnak magánszemélyek, más intézmények és szervezetek is. 

A hat kiemelt projekt a külhoni egyházkerületekben fontos támogatást jelent az intézményeik működtetésében, a gyermek- és ifjúsági munka eredményességében.

A mellékletben azokat a dokumentumokat találják meg, amelyek az adománygyűjtés előkészítésében, majd lefolytatásában és beküldésben az intézmények számára hasznosak lehetnek.

A Generális Konvent elnökségei hálaadással köszönik meg a Kárpát-medence református intézményeinek elkötelezettségét és az adománygyűjtésben is megmutatkozó testvéri szolidaritását a külhoni intézményekkel, azok tanulóival és nevelőivel.

 „Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.” (Gal 6:10)

Hirdetmények

Euroexam nyelvvizsga

Tovább

Tehetséggondozó foglalkozások 6. és 8. osztályos tanulók részére

Tovább