Stephanie Garber: Caraval

Ez a könyv egy romantikus fantasy tele csodákkal és varázslattal, de sosem tudhatod mi valós és mi a képzeleted játéka.

Főszereplőnk Scarlett Dragna, húgával Tellával együtt nevelkedett, zsarnok apjuk szigetén, amit sohasem hagyhattak el. Egyetlen nagy álma volt, mégpedig, hogy eljuthasson a csodálatos, messze földön híres és ismert Caravalra, amelynek a nézője is szereplőjévé válhat. Ám ez az álom szertefoszlani látszott. Amikor már Scarlett elég idős lett, édesapja házasságra kényszerítette lányát és egy gazdag grófhoz adatta.  Ám abban az évben, még mielőtt a gróf megérkezett volna, megjött a várva várt meghívó a Caravalra. Tella elhatározta, hogy megszökik és részt vesz a Caravalon, valamint Scarlettet is elraboltatja egy titokzatos matrózzal.

Meg is érkeznek, de amint odaérnek, kiderül, hogy Tella eltűnt és az, aki elvitte nem más, mint a Caraval mestere, Legend. Hamar kiderül, hogy Tella körül forog a játék. Aki hamarabb megtalálja, az lesz a győztes. A Caraval során többször elhangzik, hogy bármi is történik az a játék része, de Scarlett még be sem lépett, máris kételyek között találta magát. Bábként mozog a mágia útján és belekeveredik egy kérdésekkel teli szerelmi kapcsolatba. Nem tudja, mi a valóság és mi nem, csupán azt, hogy a játék vége előtt mindenáron meg kell találnia Tellát, mert ha nem teszi, örökre elveszíti.


„Ne feledd, ez csak egy játék”

A Caraval teljesen elvarázsolt. Beszippantott a maga kis világába. Scarletthez hasonlóan én sem tudtam eldönteni a könyv olvasása során, hogy mi a valóság és mi a képzelet játéka. Kicsit olyan érzés volt, mintha bekötött szemmel vezettek volna végig Scarlettel együtt. A világ felépítése nagyon kreatív és az alapos leírással az író bebiztosította, hogy megjelenjen a szemünk előtt is. A különböző feladatok és rejtélyek érdekesek, a szereplők pedig szerethetőek voltak. Tetszett az, hogy Legend kiléte ismeretlen és rejtélyes maradt az egész könyv során. Scarlett szerelmi szála is szépen ki lett dolgozva és kíváncsian vártam, hogy mi lesz a vége, ugyanis Scarlett kapcsolata az egész könyvet végig kíséri. Mégsem a szerelmi rész ölelte fel a történetet, hanem Tella eltűnése és ennek örültem, ugyanis nem tűnt el a súly, hogy őt meg kell menteni. A tét végig ő maradt. A cselekményleírás fantasztikus volt, valamint az izgalmas jelnetek is szépen ki lettek dolgozva.
A könyv borítója pedig gyönyörű.

Varga Viktória

Hirdetmények

Humán tárgyak fogadó órája 2023/2024. tanév I. félév

Tovább